fbpx

Slakthusområdet

Slakthusområdet
rebla

I Slakthusområdet planerar man 4000 nyproducerade bostäder. På Stockholm växer skriver man att Slakthusområdet “ska utvecklas från ett industriområde till en urban stadsdel där bostäder, arbetsplatser, handel och service samverkar med nya parker och torg”. Hela området beräknas vara färdigt 2030, men inflyttningen i vissa bostäder kan komma att ske tidigast 2025, berättar man.

Fakta om Slakthusområdet

4000 nyproducerade bostäder

Hela området beräknas klart 2030.

En ny grundskola, gymnasieskola samt två nya förskolor.

Ny idrottshall samt kontors- och butikslokaler.

Ny tunnelbanestation i anslutning till blå linjen.

 

Nyproduktionen i Slakthusområdet är del av det större projektet Söderstaden. Som man på Stockholm växers hemsida skriver “är ett av stadens större stadsutvecklingsområden och består av Globenområdet, Slakthusområdet, Gullmarsplan-Nynäsvägen och Södra Skanstull”. Man berättar också att “ambitionen är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman Hammarby sjöstad, Årsta, Enskede, Blåsut, Dalen och Södermalm”.

Förutom den industriella stilismen i området, som bidrar till en unik bomiljö, kommer här erbjudas ett brett sortiment av service. Flera nya skolor samt lokaler för kontor och butik ska byggas. Med tanke på stadsdelens historia inom livsmedelsindustri har man även visionen att gastronomiska upplevelser ska ta plats bland områdets verksamheter.

Här byggs även en ny tunnelbanestation – i förlängning av blåa linjen. På SL:s hemsida skriver man så här:

“Station Slakthusområdet byggs i ett område i stark förändring. Från ett renodlat verksamhetsområde inom livsmedelsindustrin, till en stadsdel där bostäder, handel och kultur samexisterar. Med två uppgångar i vardera änden av plattformen blir det enkelt att nå arenor och shopping”. 

Projektet utser byggaktörer för kvarteren successivt under projektets gång. Följande byggaktörer är klara för att bygga bostäder: Laterre, Svenska hem i Bromma samt Åke Sundvall ska bygga bostadsrätter. Fastsam och Primula bygger hyresrätter, och Svenska Studenthus kommer står för studentbostäder.

Är du intresserad av att bli uppdaterad om kommande nyproduktion i Stockholm och resten av landet? Följ då saljstart.se !

Här kan du läsa mer om slakthusområdet: