fbpx

Säljstart: 2024-02-05 Riksbyggen Brf Björkstigen, Björkhagen

Säljstart: 2024-02-05 Riksbyggen Brf Björkstigen, Björkhagen
rebla
Riksbyggen - Brf Björkstigen

Bostadsrätter i Björkhagen

Björkhagen är ett populärt område som i huvudsak byggdes på femtiotalet och har en småskalighet som är mycket uppskattad av de boende. I Brf Björkstigen har vi skapat ett hus som både ska kännas attraktivt i sig självt och bidra till områdets speciella särprägel. Vårt nya, lummiga kvarter för familjer kommer att växa fram vid korsningen Malmövägen/Ystadsvägen på ett mycket bra läge med närhet till tunnelbanan. Kvarteret karaktäriseras av ett gediget hållbarhetstänk och en arkitektur som smälter in i omgivningarna. Framförallt kommer kvarteret erbjuda större bostäder för barnfamiljer, men vi planerar även ett antal mindre lägenheter för unga, singlar och sambos.

Ettor till femmor

Vi har varit lyhörda för önskemål om större lägenheter, och erbjuder därför en fin blandning av boenden på 32-129 kvm, med extra andel treor, fyror och femmor. Som granne kanske du får familjen som växt ur sin lägenhet och flyttat till större, eller paret som sålt villan och vill bo bekvämt i nyproducerad lägenhet nära naturen och nära staden. Här finns också det unga paret som flyttar ihop och studenten som bor i en etta.

Balkong åt två håll

De stora lägenheterna från treor och uppåt har genomgående planlösningar. Det ger dig en skön känsla av rymd samtidigt som du får en tillhörighet till den yttre världen på ena sidan och lugnet från gårdens grönska på andra sidan. De genomgående lägenheterna har balkong mot båda sidorna så att du kan välja mellan sol och skugga, beroende på om du föredrar kvälls- eller morgonsol.

Naturtomt

I Brf Björkstigen hittar du lugnet och den grönska som är så typisk för ett område som funnits ett tag. Den har vi tagit vara på genom att behålla träd från den tidigare naturtomten som huset ligger på. De bildar nu en naturlig inramning av innergården. Andra sidan av huset, i syd- och västläge, vetter mot de stora öppna gräsytorna på Nytorps gärde.

Vi ses på innergården

På innergården kan du träffa vänner eller bara luta dig tillbaka och njuta av lugnet. Här finns ombonade mötesplatser, en fin grillplats, plats för umgänge och en mindre lekplats. Alltihop inramat av en trivsam grönska. Vill du använda dina gröna fingrar så kan du odla egna tomater eller örtkryddor i växthuset.

Kontor i huset

Det är allt vanligare att jobba hemma någon dag i veckan. I Brf Björkstigen fi nns en förberedd plats för co-working med utrymme för 2-3 arbetsplatser. Där kan du jobba hemma samtidigt som du får miljöombyte utan att lämna huset.

Lådcykel, garage och bilpool

I Björkhagen är det cykelavstånd till det mesta, här kan du klara dig utan egen bil. Till din hjälp har du föreningens bilpoolsbil och lådcyklar som gör att du klarar många ärenden. Har du egen bil finns garage för parkering där sju platser utrustats med laddstolpe för elbil.

Läs mer och anmäl dig på riksbyggen.se/bjorkstigen