fbpx

Säljstart 2021-05-10 10:00 Nordr Skiffertornet Uppsala

Säljstart 2021-05-10 10:00 Nordr Skiffertornet Uppsala
Erica Hsu
nyproduktion uppsala

 Nyproduktion Uppsala – Nordr planerar Skiffertornet, ett 12 våningar högt hus som ska rymma 80 lägenheter.

Välkommen upp till Skiffertornet, en nyproduktion som kommer att bli ett nytt landmärke i Uppsala. Nu växer Uppsalas nya landmärke fram på gränsen mellan Höganäs och Kvarngärdet. Huset kommer att vara klätt i skimrande grön skiffer och bara minuter från Vaksala torg. Med sina 12 våningar kommer Skiffertornet att höja sig över den omgivande bebyggelsen och därmed bli ett av de högsta husen så centralt i staden. För dig som bor här väntar några av Uppsalas vackraste vyer, med obruten sikt mot slottet och domkyrkans torn.

När det står klart kommer Skiffertornet att rymma 80 lägenheter i olika storlekar och utföranden. Från ettor till rymliga femmor är de byggda för ett modernt och citynära boende. Samtliga lägenheter får till exempel generösa balkonger eller uteplatser och egen tvättmaskin. Tre våningar upp kan alla som bor här njuta av en stor, solig och social takterrass. Mot Torkelsgatan gör vi plats för en rad spännande butiker och kaféer, och förutom detta skapar vi i kvarterets sydöstra del ett helt nytt och grönt torg.

MER ÄN ETT TORN

Nyproduktion Skiffertornet är mer än ett torn i Uppsala, det är så att säga egentligen ett helt nytt kvarter längs Torkelsgatan. Förutom själva tornet bygger vi också två hus om tre och fem våningar som möter den omkringliggande bebyggelsen. På taket av trevåningshuset anlägger vi en stor takterrass med sol hela dagen på sommaren. Här, med utsikt över takåsarna, kan alla boende träffas och umgås till vardags och till fest.

Mot Torkelsgatan gör vi plats för en rad spännande butiker och kaféer. Dessutom skapar vi i kvarterets sydöstra del ett helt nytt och grönt torg, som kommer att bli en del av stadsmiljön.

TAKTERRASS FÖR ODLING OCH FEST

På taket av nyproduktionen och trevåningshuset i kvarteret Skiffertornet i Uppsala anlägger vi en stor och lyxig takterrass för alla boende. Här kan du ta en paus från världen nedanför, luta dig tillbaka och vila en stund. Terrassen sträcker sig över hela taket och har därmed plats för flera sällskap från frukost till kvällsdrink. Vi inreder terrassen för att alla boende ska kunna grilla, äta under pergolans tak och plantera örter och grönsaker i terrassens odlingslådor – eller bara umgås och titta ut över staden och takåsarna.

 

Missa inte säljstarten för etapp 1 den 10 maj, kl. 10:00!

Läs mer om projektet på Nordrs hemsida >>


Säljstart: 2021-05-10 Skiffertornet, Uppsala