fbpx

Säljstart: 2020-09-15 09:00 Balder Västmannagatan 13 Norrmalm

Säljstart: 2020-09-15 09:00 Balder Västmannagatan 13 Norrmalm
Nyproduktion
nyproduktion norrmalm, nyproduktion stockholm

Det bästa av två världar

Västmannagatan 13 erbjuder ett modernt liv i 1800-talsmiljö. Här går du ut och in i framtiden som du själv vill. Njut av den gamla stadsbilden under den korta promenaden till Drottninggatan och hela City. Eller till någon av Vasastans alla parker, caféer, kaffebarer och restauranger.

Nyproduktionen

I samarbetet mellan oss på Balder, arkitekterna och inredningsdesignern har det pågått ett omfattande arbete med att skapa ett modernt och funktionellt hem anpassat efter husets ålder. Fastigheten, som av Stockholms stadsmuseum klassificerats som särskilt värdefull, har ett kulturhistoriskt värde som vi har tagit hänsyn till vid återställandet. Fasaden har restaurerats med försiktighet och de nya balkongerna har utformats efter gårdsfasadens karaktär.

Bostäderna

Totalt finns det 21 lägenheter, varav ett gårdshus, som noggrant restaureras. Vi har skrapat fram de gamla originalkulörerna i väggarna och utrustat lägenheterna med alla moderna nödvändigheter du kan tänka dig.

Området

Västmannagatan 13 ligger attraktivt belägen grönskande oaser såsom Tegnérlunden och Vasaparken och Klarabergskanalens stränder är endast en kort promenad bort. Det eftersökta läget erbjuder ytterst goda kommunikationsmöjligheter där såväl Odenplan och Centralstationen med bussar, tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express finns inom gångavstånd. I det direkta närområdet finns ett brett utbud av matbutiker och kända restauranger såsom anrika Tennstopet, Wasahof, Melanders samt populära Flippin’ Burgers. Inom några minuters promenad finns även flertalet förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

 

Till projektet på Balders hemsida ->