fbpx

Säljstart: 2021-09-21 20:00 Sverigehuset Nordtag Lund, Vaxholm

Säljstart: 2021-09-21 20:00 Sverigehuset Nordtag Lund, Vaxholm
Fredrik
Nyproduktion Vaxholm, Nyproduktion Stockholm

Nyproduktion Vaxholm – boområdet Nordtag Lund skall inspirera till gemenskap och folkhälsa. Här kan boenden kliva ut ur dörren till natur och utmärkta rekreationsområden.

I norra delen av Nordtag skapar Sverigehuset, med NCC som byggentreprenör, boområdet Nordtag Lund. Det blir en trygg och lummig boendemiljö bestående av 23 radhus och 40 lägenheter i tvåvåningshus kring gemensamma gårdar. En naturlig mötesplats för de boende. En plats som uppmuntrar till gemenskap och ett hållbart liv med närhet till både natur och stad.

I vår nyproduktion har vi tagit fasta på variation både i typ av boende och upplåtelseform. I området finns mindre flerbostadshus i fyra våningar med hyresrätter. Men även traditionella radhus och en variant på flerbostadshus i två plan som kombinerar kvalitéer från villan med boende i lägenhet. Genom denna variation tror vi att området kan locka unga som söker sitt första boende och seniorer som söker det bekväma boendet för pensionsåren. Såväl som barnfamiljer som vill klara livspusslet och samtidigt bo intill naturen.

Området är organiserat i tydliga kvarter med en gemensam och skyddad gård som inbjuder till mö­ten och aktiviteter. Det är enkelt att röra sig tryggt runt i området då trafiken primärt att förlagd längs infartsgatan. Ett stort fokus ligger på att gång- och cykeltrafik skall vara prioriterad i området. Detta sker bl.a. genom att det finns cykelverkstad, bra och skyddad parkering för cykel.

Vår ambition är att Nordtag Lund ska bli ett område som kompletterar miljön. De boende ska med andra ord uppleva att de har naturen inpå knuten – trots att de lever i en kvartersstruktur. Ett område där man bor i en lantlig miljö, där barn och vuxna kan kliva rakt ut i ett fantas­tiskt rekreationsområde. Men samtidigt har närheten till stadens bekvämligheter och service.

Nordtag skall vara en plats där man möts över generationsgränser. Där barn­familjen umgås med den pensionerade läraren på den gemensamma gården eller samspråkar över häcken mellan radhusen. Ett område med en stor mix av upplåtelseformer och bostadsstorlekar. Något som borgar för att området blir en plats för alla där man även kan göra bostadskarriär utan att behöva flytta ifrån platsen.

Vi hoppas att Nodtag skall inspirera de boende till ett rikt liv och uppmana till folkhälsa, rekreation och gemenskap. Ett område som är tryggt att bo och vistas i.

Låter det intressant?

Ta reda på mer om lägenheterna och projektet Nordtag Lund på Sverigehusets hemsida >>>


Säljstart Nordtag Lund. Nyproduktion Vaxholm, Stockholm