fbpx

Barkabystaden – Veddesta Industriområde

Barkabystaden – Veddesta Industriområde
rebla

I Veddesta industriområde i Barkarby planeras 2600 nyproducerade bostäder. Blandad bebyggelse, med byggnader från 2 till 32 våningar. Förutom bostäder kommer här anläggas både kontors- och hotellokaler samt två förskolor. En inomhusskidanläggning ska även byggas, för den friluftsintresserade.

Veddesta industriområde, veddesta, barkarby city

Fakta om Veddesta industriområde

2600 nyproducerade bostäder

35 000 kvm verksamhetslokaler

Kommande tunnelbanestation, blå linjen

Inomhuskidanläggning med spår på 1,25 km

 

 

Detaljplanerna för 22 nya kvarter i Veddesta Industriområde i Barkarby blivit godkända. Totalt är det 2600 nyproducerade bostäder, där Veidekke står för 1200 stycken. Veidekkes nyproduktion ska komma med ”levande bottenvåningar” och sträcka sig så högt som 23 våningar. Detta för att skapa en högst urban stadsbild.

Förutom bostäder har detaljplanerna som presenterats i projektet stort fokus på att ge plats till företag och annan aktivitet, exempelvis sport. Detta för att skapa en ”upplevelserik och dynamisk blandstad”. Serneke har åtagit sig att bygga cirka 30 000 kvm av kontorslokaler – och även ett skidspår inomhus på 1,25 km. Den första i sitt slag i Östra Sverige, menar de.

I området kommer även två tunnelbaneentréer byggas, då den blåa linjen kommer utökas till Barkarby, vilket beräknas vara färdig 2026. Detta kommer bidra till att en redan skarp kollektivtrafik blir ännu skarpare. Järfälla kommun uttrycker förhoppningen att Barkarby ska bli en ”kollektivtrafiknod för Stockholm och hela Mälardalen”. Där tunnelbanan blir ett tillskott till de regional- och pendeltågen som redan går.

Veddesta Industriområde väntas alltså förvandlas till en pulsålder i regionen. Både vad gäller kollektivtrafik – men också upplevelse- och näringslivsmässigt. Fram till 2032 har Järfälla kommun uppdraget att bygga 14 000 nya bostäder i tunnelbanans influensområde.

 

 

Här kan du läsa mer om Veddesta industriområde: