fbpx

Säljstart: 2020-09-09 10:00 Viktor Hanson i Sköndal

Säljstart: 2020-09-09 10:00 Viktor Hanson i Sköndal
rebla
nyproduktion sköndal, nyproduktion stockholm

Sjönära i Sköndal – den anrika stadsdelen Sköndal har ett attraktivt läge vid sjön Drevvikens norra del. Du bor modernt med 25 minuters cykelavstånd till innerstaden samtidigt som du har närhet till stora naturområden, badplatser och Farsta centrum. I närheten finns bussförbindelse för anslutning T-bana vid Gullmarsplan, Farsta, Hökarängen och Skarpnäck. I Brf Drevviksterrassen finns både stora lägenheter med takterrass och små yteffektiva med balkong.

Världen är upp och ner men vi står kvar. Att världsläget skapar oro är inget nytt för Viktor Hanson. Med en 100-årig historia har generationer av ägare stått fast i både världskrig och pandemier. Även om allt är annorlunda så ändras inget för oss. Vi fortsätter leverera trygga bostäder med historia och kvalitet.

Arkitektens ord. Ett stenkast från Drevviken – där vi finner 1700-talsbyggnaden Hökarängens gård, Hökarängsbadet och Strandstigen med bryggor utefter vattnet – ligger en vacker sydvänd sluttning med berg i dagen, ekar och tallar. I denna sluttning har vi ritat ett nytt bostadsprojekt som fått namnet Drevviksterrassen. Naturen och topografin har erbjudit de självklara förutsättningarna för bebyggelsens gestaltning. Projektet består av tre smala parallella hus. Varje hus är uppbyggt av fyra huskroppar som terrasserar sig ned utefter sluttningen med terrasser på taken. Den nedre delen av husen är något sidoförskjuten för att öppna upp för utblickar. Fasaderna öppnar sig mot kvällssolen och där finner vi också balkonger, uteplatser och takterrasser. En mångfald av bostadstyper karaktäriserar bebyggelsen – här skall alla kunna hitta sitt hem. Per Johanson, JoliArk

Till projektet på Viktor Hansons hemsida –>