fbpx

Säljstart: 2022 Brf Fredriksborg Westhouse & Lundin Fastighetsbyrå Göteborg

Säljstart: 2022 Brf Fredriksborg Westhouse & Lundin Fastighetsbyrå Göteborg
rebla
Nyproduktion Göteborg

Nyproduktion Göteborg. Bostadsrättsprojekt som ligger på en unik och historisk plats i hjärtat av Örgryte. Här kommer vi uppföra tre byggnader om totalt 45 lägenheter. Kvarteret kommer att bli både vackert och attraktivt, med natur som ramar in miljön. 

På den vackra tomten direkt söder om Katolska skolan kommer nu 45 lägenheter byggas. Projektet och bostadsrättsföreningen har fått sitt namn från något så speciellt som en dansk hästras. Det var nämligen dessa vindsnabba fux som ansågs allra bäst när man skulle rida med bud till Norge och ville undvika svenska tullare på vägen. De då skogsklädda kullarna strax öster om den växande staden blev ett favoritstråk för danska postiljoner till häst. Om ryttarna fick välja red de alltså gärna på en Fredriksborgare, eller om man så vill en fux från det berömda danska stuteriet Fredriksborg på norra Själland. Nu har vi på Westhouse Fastigheter valt att döpa vårt nya projekt i Örgryte till Fredriksborg för att lyfta och hylla platsens historia.

NATURNÄRA – BÅDE UTE OCH INNE

Än idag är det lätt att se hur en utmattad ryttare och hans häst här fann vila, bete, vatten och skydd. För att vara så centralt beläget är naturen påfallande närvarande.

Kvaliteter som även arkitekturen och inredningen kommer att tillvarata och tolka på uppdaterade sätt.

Föreningen kommer inrymma allt från smart planerade ettor, till rymliga etagelägenheter med flera uteplatser. Läget är fantastiskt. Tio minuters promenad tar dig till Sankt Sigfrids plan åt ena hållet. Åt andra hållet hamnar du istället på Redbergsplatsen. Skolor, butiker och kollektivtrafik finns betydligt närmare än så.

Mer information om projektet hittar du på projekthemsidan >>>


Säljstart Brf Fredriksborg. Nyproduktion Göteborg, Göteborg