fbpx

Säljstart 2021-04-26 12:00 Balder Björkbacken, Sävenäs Göteborg

Säljstart 2021-04-26 12:00 Balder Björkbacken, Sävenäs Göteborg
Erica Hsu
nyproduktion sävenäs, nyproduktion göteborg

Nyproduktion Sävenäs, Göteborg – I Smörslottsparken skapar Balder projektet Björkbacken som är den andra etappen i Björkekärr.

Välkommen att leva nära Delsjöns naturreservat med allt positivt som naturen ger. Balders nästa bidrag till populära Smörslottsparken blir Björkbacken, med preliminär inflyttning från sommaren 2023. Här skapar  man totalt 297 moderna bostadsrätter fördelade på fem punkthus. Lägenheterna kommer ha varierande storlekar.

NÄRHET TILL NATURRESERVATET DELSJÖN

En knapp kilometer från Smörslottsparken kan man hitta ett av de mest besökta naturreservaten i Göteborg: Delsjöns ca 760 hektar vackra skogsmiljöer med olika sjöar och tjärn. Allra närmast ligger självklart Härlanda Tjärn som är “go to” platser för alla dina sol-, grill och badbehov. Fler exempel på detta kan du läsa i den kommande säljbroschyren, där vi kommer att gå ännu djupare in på vad som går att hitta i Delsjöns naturliv.

NYPRODUKTION I SÄVENÄS, EN STADSDEL I GÖTEBORG MED BRA KOMMUNIKATIONER

Från Björkekärr finns det en väl fungerande kollektivtrafik, exempelvis Svart Express avgår precis utanför dörren, som tar dig både till till Göteborgs Centralstation samt köpcenter Allum i Partille på endast 10 minuter. Förutom Svart Express har du också Östra Sjukhusets nav av bussar och spårvagnar endast en kort promenad bort. Dessutom når du E20 med bil på några få minuter.

SMÖRSLOTTSPARKENS HÖGSTA PUNKT

Det gröna huset som ska säljstarta i mars är placerad på den högsta punkten i Smörslottsparken. Detta innebär att du från Björkbackens toppar kan blicka ut över hela Smörslottsparken och delar av Sävedalen. Därtill leder Träkilsgatan dig på ett par minuters promenad till Spåntorget där det både finns utsökt pizza och gym!

NATURENS ARKITEKTUR

För hela Smörslottsparken finns det ett signum att den omgivande naturen ska inspirera nyproduktionen och man gestaltar den på varierande sätt. För Björkbacken kommer det framförallt bli fasaderna som blir klädda i skiffer – rostiga varma toner ner mot Smörslätten och gröna blanka toner upp mot Träkilsgatan. Dessa kombinerar man med en träpanel vid balkongernas väggar som skapar ett intryck av ett område som åldras med dignitet. Med andra ord blir det ett bostadsområde med mycket patina.

ANDAN AV GEMENSKAP

I Smörslottsparken och Björkbacken utvecklas utemiljön för spring och lek likväl som goa samtal mellan grannarna – grillplatser, utegym och five-a-side fotbollsplan blir några exempel. Under gården bygger man ett parkeringsgarage i tre våningsplan som ansluts till de olika bostadshusen.

 

Missa inte säljstarten den 26 april kl. 12:00!

Gå in på Balders projekthemsida för att läsa mer och anmäl intresse redan idag >>

_________________________________________________________
Säljstart: 2021-04-26 Björkbacken, Göteborg